Miért nem lehet nyers csirkehúst enni, ha a steak lehet véres?
Hiába keresné bárki az éttermek étlapján a félig átsült csirkehúst, nem fogja megtalálni, ellentétben például a hasonlóan készülő marhasteakkel. A gond nem a szakácsokkal van.
Hiába keresné bárki az éttermek étlapján a félig átsült csirkehúst, nem fogja megtalálni, ellentétben például a hasonlóan készülő marhasteakkel. A gond nem a szakácsokkal van.
Olcsóbb és környezetkímélőbb is a koreai kutatók által fejlesztett, különleges rizs, melyet marháktól származó izom- és zsírszövetsejtekkel tettek táplálóbbá.
Túl sok a PFOS a Metro áruházakban árusított egyes marhahúsokban.
Mégsem a laborhús fogja megmenteni a Földet?
Húsznál is többen támadtak rá egy muszlim férfira Indiában, a lincselés után a rendőrök három támadót tartóztattak le.
Hajdanán napi 30 ezer szarvasmarha is gazdát cserélt a Buenos Aires-i piacon.
Kína felfüggesztette a litván marhahús behozatalát, mert a két ország között feszült lett a viszony Tajvan miatt.
Az Oszakai Egyetem tudósai szarvasmarhákból izolált őssejtek segítségével nyomtattak steaket.
Az Epicurious szerint a marhahús az amerikai étrend legszennyezőbb eleme.
Bár egyre inkább tisztában vagyunk azzal, milyen következményekkel jár az erdőirtás, a tudósok mégis arra hívták fel a figyelmet, hogy ez ellen nem tesznek semmit.
Nagyon nem mindegy, milyen energiaforrással működtetnek egy műhúst előállító labort, ugyanis akár nagyobb is lehet az üvegházhatású-gáz kibocsátása, mint a hagyományos hús esetében.
Sőt, megkóstoltuk és mindezt videóra is vettük. Egy réteg babapiskóta, egy réteg lekvár, egy réteg sodó, málna, majd marhahús borsóval és hagymával, megint sodó, rajta banán és tejszínhab. De vajon meg bírtuk enni?
Már 2019-ben is rekordszámú tüzet észleltek a brazil őserdőkben, idén pedig még rosszabb a helyzet.
Környezetvédők szerint a hamarosan végleges formát öltő, az Európai Unió és dél-amerikai országok közti kereskedelmi megállapodást felhasználható lenne arra, hogy visszaszorítsák az erdőirtásokat.
A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) tudósai együtt egy gyorsétteremlánccal.
A svéd lánc így akarja csökkenteni a marhatartást az országban.
Lemaradt a kutatás a fejlesztés mögött – indokolják szakértők, miért tolódik az emberiség élelmezési gondjainak végső megoldásaként emlegetett mesterséges hús piaci megjelenése.
A húst ételfestékben áztatták, visszafagyasztották, majd marhahúsként értékesítették.
Miközben sokan sok érvet felhoznak a laboratóriumi húsra való áttérés mellett, az Oxfordi Egyetem új kutatása szerint a marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laborokban növesztett hústermékek.
Párizsban a három Michelin-csillagos Abeille étterem már három éve meghirdette a háborút a bifsztek ellen. Dîners 100% Green, Afternoon Tea vegan – Christophe Moret mester ezekkel az akciókkal kezdte, és mára rengeteg követőre talált.