szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svéd lánc így akarja csökkenteni a marhatartást az országban.

Több vezető céghez hasonlóan a H&M lánc is bejelentette, hogy felhagy a brazil bőr vásárlásával, ezzel akarják ösztönözni a marhatartás csökkentését a dél-amerikai országban, írja a The Local. Hasonlóan tett korábban már a Zara, a Vans és a Timberland is.

A marhahús és marhabőr iránti kereslet bővülése miatt Brazíliában egyre nagyobb területeken irtják az erdőt, ez is lehet az Amazonasban pusztító erdőtüzek okozója. Sokan Jair Bolsonarót hibáztatják a tüzek miatt, az elnök ugyanis korábban elmondta, nem nagyon érdekli őt az őserdő, illetve a térségben élő több millió indián őslakos, ő inkább az erdőirtókat támogatja, akik a mezőgazdasági termeléssel, illetve új bányák nyitásával fellendítik a gazdaságot. Brazília jóval több marhahúst tudna exportálni, ha újabb mezőgazdasági területeket szabadítanának fel, azaz kevesebb erdős rész lenne.

Legfrissebb adat szerint 2017-ben a H&M termékeinek kevesebb– mint 1 százaléka készült bőrből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobos Emese Vállalkozás

A mindent túlélő magyar divatcég, amely szembemegy a Zarával és a H&M-mel

Idén ünnepelték a cég fennállásának 30. évét. Nagyon kevés hazai divatmárka mondhatja el magáról, hogy ennyi ideje, családi vállalkozásként, nyereséggel tartja fent magát, ráadásul a hazai piacból. Az Emporium átvészelte, hogy a textilipari kivitelezés a Távol-Keletre költözött, de a gazdasági válságot, egy devizahitelt, az olcsó kínai és a fast fashion termékek hódítását is.

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon