#só


Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek
 

Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek

Az eddig véltnél sokkal több magas sótartalmú szennyvizet és mérgező vegyi anyagot termelnek a tengervíz-sótalanító üzemek világszerte - derült ki kanadai, holland és dél-koreai kutatók tanulmányából, amely szerint a szennyvíz jelentős része kezeletlenül kerül a tengerbe, súlyosan veszélyeztetve az ottani élővilágot.

MTI MTI





Gasztroturista Izlandon
 

Gasztroturista Izlandon

Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!

Szauer Judit Szauer Judit

Sótlan ország
 

Sótlan ország

Az egészségemre akkurátusan vigyázó kormánytól akár májzsugorodásig is ihatnám magam, de attól rendeleti úton tiltana el, hogy a kenyeret úgy fogyasszam, ahogy szeretem.


Menzareform: a túl kevés só is ártalmas lehet
 

Menzareform: a túl kevés só is ártalmas lehet

Sózzunk vagy ne sózzunk? Ha igen, mennyit? A menzareformot alapvetően jó ötletnek tartják az orvosok, hiszen a hosszú távú túlzott sófogyasztás komoly egészségügyi problémákat okoz, de úgy vélik, elvárásai nem életszerűek. Ezért a rendelet pont az ellenkezőjét éri mindannak, ami a célja lenne: az egészséges életmód ellen hat.

Hercsel Adél Hercsel Adél

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept
 

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept

Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó