szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tender, amelyet elnyertek, 32 ezer kilométernyi út fagymentesítéséről szól.

A tiszakécskei Vakond Via Kft. nyerte azt a tendert, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) a kezelésében lévő 32 ezer kilométernyi út fagymentesítéséhez szükséges só beszerzésére írt ki – írja a G7.

A lap szerint Mészáros Lőrinc állandó üzlettársának, a Duna Aszfalt tulajdonosaként saját jogon is ismert Szíjj Lászlónak és a Habony Árpád szlovéniai médiaterjeszkedését finanszírozó Varga Károlynak a tulajdonában lévő cég

több mint 12 milliárd forintért szállíthat az állami vállalatnak a következő két évben.

A lap megjegyzi, hogy korábban nem is szerepelt a cég tevékenységei között olyan, ami alapján útszóró sót szállíthatna, a „vegyestermékkörű nagykereskedelmet” idén januártól vették fel tevékenységeik közé.

Szíjj és Varga cége egyébként nem önállóan vállalta a feladatot, alvállalkozóként két másik céget is bevontak. Ezek közül az egyik a Suller Kft., amely a lap szerint korábban többször befutott a Magyar Közút közbeszerzésein.

A mostani tenderen Szíjjék amúgy könnyedén nyertek, ugyanis az övéken kívül más ajánlat nem érkezett.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!