Belegondolt már, hogy mit tud a 900 forintos só a 40 forintoshoz képest?

Elképesztő, akár több mint hússzoros árkülönbséget is lehet tapasztalni Magyarország nagyáruházaiban az étkezési sók között egységárban. Hogy mi lehet ennek a döbbenetes különbségnek az oka, egyelőre rejtély.

  • hvg.hu hvg.hu
Belegondolt már, hogy mit tud a 900 forintos só a 40 forintoshoz képest?

A Pénzcentrum  szakértők segítségével megpróbált utána járni annak, vajon érzékelhető-e bárminemű különbség például egy 39 és 899 forintos só között. A portál szaámos hazai áruházláncot keresett meg az ügyben, hogy ellenőrizze az árakat és az eltéréseket, mielőtt szakértőket is megszólaltatja. A kínálat valóban bőséges, az árak pedig tényleg nagy szórást mutatnak.

Az asztali/konyhasó megjelölésű termékek néhány tengeri sóval kiegészülve a legolcsóbbak, melyeket követik a sokszor értetlenül drágább más márkájú tengeri sók, majd a sort -manapság talán a legdivatosabb- himalájai sók zárják, mint a legdrágábbak. A pontos belső csomagtartalom nélkül, pusztán az elnevezések alapján nehéz lenne egyetlen igazságos ítéletet mondani. Annyi azonban kijelenthető, hogy a  tíz, esetenként hússzoros árkülönbségek kémiailag és biokémiailag semmivel sem indokolhatóak - mondta el a Pénzcentrumnak Dr. habil. Rohonczy János, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), Kémiai Intézetének egyetemi docense.

A sókészítés módszertanáról és az árképzési gyakorlatról további részletek a cikkben.  (képünk illusztráció)

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.