Csótányokat talált a Nébih egy Nefelejcs utcai pizzériában, azonnal be is zárta
A rovarok mellett több mint 80 kilónyi élelmiszerrel is gondok voltak a budapesti étteremben.
A rovarok mellett több mint 80 kilónyi élelmiszerrel is gondok voltak a budapesti étteremben.
Koszos, poros, pókhálós helyen, a higiénikus kézmosás lehetősége nélkül dolgoztak egy étteremben, de az ellenőrök lejárt alapanyagokat is találtak.
Háromszázötven kiló gyanús élelmiszert talált a Nébih egy kínai konyhán. Aki megnézi a razziáról készült videót, nem is fog csodálkozni, miért zárták be azonnal a helyet.
Tizenhat országban több mint 300-an többnyire 10 év alatti gyerekek, betegedtek meg azoktól a Kinder csokoládéktól, amiket még az év elején kellett visszahívnia a Ferrerónak. A szakemberek két multirezisztens szalmonella-törzset azonosítottak, amik 60 millió dolláros veszteséget okoztak a gyártónak.
Jóváhagyta egy-egy génmódosított szója- és kukoricafajta felhasználását Európai Bizottság. Meg lehet majd őket enni, vagy megetetni az állatokkal, de termeszteni tilos lesz.
Az esetleges ellátási problémák miatt az élelmiszerbiztonsági hivatal megengedi, hogy pótolják a gyártók a hiányzó alapanyagokat, de ezt a fogyasztóval is tudatni kell.
A pálinkákkal és a csokinyulakkal nem volt probléma.
Fertőzött húskészítmények kerültek a veszprémi vásárcsarnokba egy Papkesziben működő üzemből – figyelmeztet a Nébih. A termékek Listeria-fertőzéssel érintettek, ami hányást, hasmenést okozhat.
A tiltás év végéig érvényes.
A tejfölgyártósoron történt a meghibásodás, ezért került szennyeződés a tejfölökbe. Aki főzés nélkül eszik az érintett tejfölökből, gyomorpanaszokra számíthat. Aki visszaviszi a boltba, blokk nélkül is visszakapja a tejföl árát.
A 65 grammos csokoládés chia magos termékről van szó.
Nemsokára zöld jelzést kaphat a tücsök, a sáska és a gyászbogár is. A többi már a tagállamokon áll.
Az emberek egészségére is potenciális veszélyt jelent, ha szennyezettek a tengeri élőlények.
Háromnegyedével csökkent a lazacok populációja az elmúlt ötven évben, ami komoly gondokhoz vezethet.
Lassan két hónapja került a kamrákba a rengeteg tartósnak gondolt élelmiszer. Kis kémia: mitől függ, hogy az ennivalók meddig tarthatók el?
Tápérték, élelmiszerbiztonság, ökológiai lábnyom és az élelmiszerveszteség csökkentése: minden érv a helyi termelésű élelmiszerek mellett szólna. Magyarország még szerencsés ebből a szempontból, a Föld nagy részén azonban kivitelezhetetlen, hogy rövidüljön az ellátási lánc az élelmiszeriparban.
A Nébih 17 terméket vizsgált, és csak jelölési problémákat talált.
A koronavírus-járvány okozta válság ellenére is van még elég élelmiszer, ám hosszabb távon a sérülékeny országokban komoly éhínség alakulhat ki, ha a fejlett országok nem figyelnek a nehéz helyzetben lévő térségekben élőkre – mondta a Zhvg-nek Diane Holdorf, az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) nevű szervezet élelmezésügyekben illetékes igazgatója. A világtanács magyarországi tagvállalatainak tartott előadása után nyilatkozó igazgató szerint a pandémia elmúltával alaposan megváltozik a világ.