Tetszett a cikk?

A párizsi Epicure at Le Bristol a világ legjobb hotelétterme idén - legalább is a The Daily Meal listája szerint. Az idei rangsorban magyar hely nincs, a 101 legjobb európai étterem listáján viszont van: a Vörösmarty téri Onyxot a 95. helyre sorolták.

Az Onyx
©

A The Daily Meal szerint rohamosan javul a hotelekben működő éttermek színvonala. Nem is olyan régen még az utazóknak választaniuk kellett a kényelem és az ínyenc falatok között, a hotelek éttermei ár-érték arányt tekintve nagyon alacsony színvonalúak voltak ugyanis a tapasztalatok szerint. Mostanra viszont ez megváltozott, egyre több hotelnek van magas színvonalú étterme is.

Ezeket az éttermeket vette sorra a The Daily Meal gasztronómiai szaklap. A 101 legjobb étteremhotel listájába az öt kontinensről választottak be nívós konyhával rendelkező, 15 szobánál nagyobb hoteleket.

A listát a párizsi Epicure Le Bristol vezeti, a második a londoni Dinner by Heston Blumenthal. Utánuk az első 10 között van amerikai, olasz és monacói étterem is.

A 2014-es lista valójában egy közösségi projekt. A gasztronómiai lap által kijelölt éttermeket gasztrobloggerek, kritikusok, ételekkel és életmóddal foglalkozó újságírók értékelték egy online felületen. Így született meg a 101-es lista, amin azonban egy magyar étterem sem kapott helyet.

A lista itt érhető el, a "list" fülre kattintva.

A szintén a The Daily Meal által összeállított 101 legjobb Európai étterem listájára viszont már felfért a budapesti Onyx, ami 2011-ben kapott Michelin-csillagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
366 forintba is került egy euró

366 forintba is került egy euró

Hajnal Gabriella: „A tehetséges gyerekek, bármilyen iskolába járnak, meg fogják állni a helyüket”

Hajnal Gabriella: „A tehetséges gyerekek, bármilyen iskolába járnak, meg fogják állni a helyüket”

Orbán influenzaoltással indította a napot

Orbán influenzaoltással indította a napot