Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#éttermek

Tiszai Balázs Gazdaság

Sztárokhoz illő fogadtatás jár az ide érkező kínai turistáknak, de lesz, aki kiszolgálja őket?

Február óta két tucat kiválasztott országba ismét utazhatnak kínai turistacsoportok, köztük Magyarországra is. Április elején meg is érkezett hozzánk az első turnus. Bárhol is landolnak, sztároknak kijáró fogadtatás várja őket, a fél világ tőlük várja a turisztikai szektor felélesztését. Csakhogy az ágazat a koronavírusévek alatt elsorvadt, és hiába van erősödőben, egyelőre képtelen kielégíteni a hirtelen újra berobbant keresletet. Ez a gond egyelőre csak a Kínával szomszédos országokat sújtja, a turistaözön most még csak rájuk zúdul. A nyugati féltekének még várnia kell, már csak azért is, mert a Covid alatt a repülőjáratok is leépültek, azokból sincs elég.

Kákos Anna Vállalkozás

Az áremelés sem biztos, hogy segít az újranyitó éttermeken

Munkaerőhiány, folyamatos drágulás és kiszámíthatatlan jövőkép – ezek az átlagos hétköznapok egy étterem életében a koronavírus után. Ahogy arról februárban már írtunk, a koronavírus járvány mellett az alapanyagárak növekedése és a munkaerőhiány is komoly problémát okozott a vendéglőknek. Most ismét megkérdeztük a tulajdonosokat, a nyitás után milyen állapotok uralkodnak a szakmában.

hvg.hu Gazdaság

A mélybe zuhant Gerendai éttermeinek bevétele, de volt, aki profitálni tudott a lezárásokból

Otthon ragadt családok, elmaradó turisták, bizonytalan fogyasztók, lezárások – az elmúlt évben több csapás is sújtotta a hazai vendéglátókat. Az éttermek, szolgáltatók eredménye között azonban óriási különbségeket láthatunk: a földbe álló luxuséttermekkel szemben volt, aki szépen tudta növelni bevételét a pandémia ellenére is. A 2020-as cégbeszámolók alapján próbáltuk felvázolni azt, hogyan étkeztünk tavaly.

Balla Györgyi Gazdaság

"Nem kell feltétlenül bélszín, jó lesz a szűzérme is" - így változtatnak az éttermek a koronavírus után

Küzdelmes időket élnek át az éttermek, és akkor sem lesznek könnyebb helyzetben, ha újra kinyithatnak. Pénzből és alkalmazottakból is kevesebb van, mint a járvány előtt, miközben új, kreatív módszerek kellenek a talpon maradáshoz, és az is biztos: a kalandorok máshová viszik a pénzüket. Éttermi vezetőket kérdeztünk arról, hogyan tervezik az újraindulást.

1 2 3 4 5 6
Mérgező szagot áraszt a Nemzetközi Űrállomáshoz dokkolt orosz teherűrhajó

Mérgező szagot áraszt a Nemzetközi Űrállomáshoz dokkolt orosz teherűrhajó

Kell fluorid az ivóvízbe? Komcsi vagy cukoripari ördögi trükk? Igaza lehet Trump oltásellenes miniszterjelöltjének?

Kell fluorid az ivóvízbe? Komcsi vagy cukoripari ördögi trükk? Igaza lehet Trump oltásellenes miniszterjelöltjének?

Több mint egymillió szelektív kukát oszt ki országszerte a Mohu

Több mint egymillió szelektív kukát oszt ki országszerte a Mohu

Fotók: így fog kinézni a történelmi holdra szállás, valamint az ehhez használt Starship űrhajó

Fotók: így fog kinézni a történelmi holdra szállás, valamint az ehhez használt Starship űrhajó

Letartóztattak egy soproni férfit, aki bezárta és bántalmazta a barátnőjét

Letartóztattak egy soproni férfit, aki bezárta és bántalmazta a barátnőjét

A Mercedes is komoly megszorításokra kényszerül

A Mercedes is komoly megszorításokra kényszerül

Katona Tamás volt KSH-elnök: Az uniós pénzeket csak kormányváltással lehet lehívni

Katona Tamás volt KSH-elnök: Az uniós pénzeket csak kormányváltással lehet lehívni

Tizenkét éves lány is szerepelt a Sulyok Tamás oldalára készült videóban, de a készítők nem kértek hozzá engedélyt

Tizenkét éves lány is szerepelt a Sulyok Tamás oldalára készült videóban, de a készítők nem kértek hozzá engedélyt

Scheiring Gábor a Politicóban: Láttam, mit csinált Orbán, ezért tudom, hogyan kell megállítani Trumpot

Scheiring Gábor a Politicóban: Láttam, mit csinált Orbán, ezért tudom, hogyan kell megállítani Trumpot

A címlapról ajánljuk