"Tájékoztassa orvosát, ha gyermeke terhes vagy szoptat"

"Tájékoztassa orvosát, ha gyermeke terhes vagy szoptat"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Érdekesen megfogalmazott gyógyszeres tájékoztatót töltött fel a Facebookjára Garaczi László író. Futott már bele ön is szándékolatlanul humoros használati útmutatóba?

A gyógyszerekhez mellékelt tájékoztatókat talán nem mindig olvassuk el, pedig a részletes, sokszor körülményesen megírt használati útmutatók nemcsak hasznosak, de nagyon szórakoztatóak is tudnak lenni.

Garaczi László például feltöltött a Facebook-oldalára egy részletet egy meg nem nevezett gyógyszer leírásából, amelyben az alábbi, enyhén zavaros és kedvesen megmosolyogtató mondatokat húzta alá: „Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha gyermeke, akinek felírták ezt a gyógyszert, terhes vagy szoptat”. Továbbá a készítmény gépkocsivezetőkre gyakorolt hatásainál a melléklet megfogalmazói arra is felhívják a figyelmet, hogy „gyermeke csak akkor vezessen gépjárművet vagy kezeljen gépet, ha jól érzi magát”.

Ez utóbbi mondat pikantériája még, hogy nem tisztázzák benne, hogy egészen pontosan mit jelent az, ha valaki a gyógyszertől (vagy annak ellenére) jól érzi magát.

Ha ön is találkozott már hasonlóan szórakoztató és/vagy zavarosan megfogalmazott útmutatóval, ne habozzon elküldeni azt nekünk az [email protected] címre! Akár kommentben is várjuk a legjobb szövegeket.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások