szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem csak azért büntetnek, ha rossz helyre ülünk.

A velenceieknek kezd elegük lenni a turistákból, mint írtuk egy sor szigorú rendeletet hoztak a helyzet normalizálódása érdekében. Például tilos a nem arra kijelölt helyen leülni.

Most egy új rendelet került az önkormányzati képviselők asztalára, ha megszavazzák, akkor tilos lesz a városban este 7 és reggel 8 között alkoholos italt a kézben tartani, sőt azért is büntetés járna, ha valaki szatyorban tartja a piáját. A városvezetők a köztereken részegeskedő turistákat szeretnék ezzel megfékezni.

A helyi rendőrség vezetője megnyugtatta a kedélyeket, hogy nem a szupermarketből kilépőket fogják ellenőrizni, hanem azokat, akik részegen sétálnak, és van három sör a táskájukban.

(via)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!