szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem véletlenül: többször is beszélt a gerincműtétéről.

A brit monarchiára idén két esküvő is jutott: Harry herceg és Meghan Markle után a királyi család egy másik tagja, Eugénia hercegnő is oltár elé vonult, hogy igent mondjon a házasságra Jack Brooksbankkel. A ceremónia egyik legfontosabb eleme természetesen a menyasszony ruhája volt, amelyet a Peter Pilotto–Christopher De Vos-páros tervezett, és amelynek az egyik különlegessége a mélyen kivágott hátrész. Mégpedig azért, mert ez a szabás megmutatja a hercegnő sebeit, amelyek a szkoliózisműtéte után maradtak vissza.

©

Eugénia hercegnő nyíltan felvállalta és beszélt is róla, hogy szkoliózissal diagnosztizálták, és 12 éves korában műtéten esett át, két titániumdarabot illesztettek be a gerincébe. Szeretne példát mutatni a gyerekeknek, hogy tudják, bár a diagnózis rányomhatja a bélyegét az életükre, a műtét segíthet, és eredményes lehet. A hercegnő még egy röntgenfelvételt is megosztott korábban az Instagramon a Nemzetközi Szkoliózis Nap alkalmából.

Az esküvőre meghívták a műtétet végző orvoscsapat tagjait is, hogy jelezzék: Eugénia nekik köszönhetően vonulhat egyenes háttal az oltár elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom

Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen

A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen