szerző:
hvg.hu

A vasárnap megtámadott futó felidézte, miként próbálta megerőszakolni egy férfi. Makai Viktória azért áll ki a nyilvánosság elég, hogy figyelmeztesse a nőket a veszélyre.

Részletesen felidézte a Borsnak adott interjújában Makai Viktória hétszeres magyar bajnok futó, hogy miként támadta meg és próbálta megerőszakolni egy férfi, miközben edzett. Az ultramaratonista az utolsó kilométereket futva már hazafelé tartott vasárnap este a X. kerületi Jászberényi út mellett, amikor egy férfi a földre teperte, az arcát ököllel ütötte, és meg akarta erőszakolni.

„Egyszer csak azt hallottam, hogy valaki fut mögöttem. Hátranéztem, és körülbelül száz méterre jött egy férfi. Kicsit lendületesebb iramra kapcsoltam, de pár pillanat múlva, amikor hátranéztem, már nagyon közel volt, konkrétan rohant utánam” – mondta a sportoló, aki ezek után úgy döntött, hogy félreáll, és elengedi a gyanús férfit, ő azonban azzal a lendülettel lerántotta a földre.

„Ösztönösen elkezdtem ordítani, segítséget kérni, de senki nem hallotta. Erre ököllel elkezdte ütni az arcomat. Úgy leszorított, hogy nem kaptam levegőt. Mondtam neki, nagyon fáj, és megkérdeztem, mit akar tőlem. Azt válaszolta: »Szexet akarok, úgyhogy kussolj, és ne nézz rám!«”.

A támadó elkezdte lökdösni, taszigálni, majd a hajánál fogva a közeli erdős rész felé rángatta. Az ütésektől már feldagadt a szeme, véres volt a pólója, de pont arra járt egy autó – írja a lap. Makai azt mondja, nem mert ordítani, mert attól félt, hogy a támadója agyonveri, viszont hiába intett oda a sofőrnek, az nem állt meg.

„Amikor odaértünk az erdős rész szélére, egy áruház oldalánál nekem esett. Nem szeretnék részletekbe belemenni, de a szexuális erőszak csak azért nem tudott megvalósulni, mert nem volt optimális erekciója a támadónak. Voltak viszont egyéb szexuális kényszerítő eszközei, ezzel tudtam húzni az időt, és csak abban bíztam, valaki a segítségemre siet” – idézte fel az áldozat.

A nőt végül a férje mentette meg, aki szintén futni volt egy barátjával, és amikor végzett utána ment. „Lekapta rólam a férfit, aki ezután menekülőre fogta. A férjem kiállt az útra leinteni egy autót, a tizedik meg is állt… Hívták a mentőt, a rendőrséget, amely forró nyomon volt, miután a támadó menekülés közben otthagyta a hátizsákját és a gatyáját.” A Ripost úgy tudja, a megzavart támadó hátizsákjában még a személyes iratai is ott voltak.

Makai Viktóriát jelenleg is kórházban ápolják. A szeme sérült meg, de a körülményekhez képest jól van.

A rendőrség az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül a lakcímén elfogta, előállította és gyanúsítottként kihallgatta. Szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa