szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A királyi család karácsonyát is a hagyomány és a protokoll határozza meg.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
Friss cikkek a témában

A királyi család több szokást is tart a karácsonyi ünnepek során, például hogy a karácsonyt a királynő birtokán álló Sandringham House-ban töltik, hogy 25-én kétszer is elmennek templomba, és később vicces ajándékokat adnak egymásnak.

De ilyen hagyomány az is, hogy évről évre ezen a napon egy különleges vendég csatlakozik a hozzájuk az asztalnál: mégpedig a főszakács. A hagyomány része, hogy ilyenkor a főszakács felvágja a sült pulykát, majd a királynő megkínálja egy pohár whiskeyvel, végül a tószt következik.

Ez az egyetlen alkalom az évben, mikor a főszakács csatlakozik a királyi családhoz az ebédlőben – de ilyenkor sem eszik velük.

A királyi család karácsonyi ebédje előételként ráksaláta, amit pulykasült követ olyan a hagyományos köretekkel tálalva, mint paszternák, kelbimbó és répa.

A nap folyamán egyébként öt ebédet tálalnak fel Sandringhamben. Az alacsonyabb beosztású személyzetnek 11-kor, majd a vezető inasoknak délben.

A királyi család ebédjét negyed 2-kor szolgálják fel, a konyhai személyzet negyed 3-kor ehet, végül pedig a főszakács is, délután 4-kor.


(Mirror)

Ha elsőként szeretne értesülni az Élet-Stílus rovat híreiről, kövesse Facebook-oldalunkat:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Így látja a nemzetközi sajtó a Néppárt és a Fidesz szakítását

Így látja a nemzetközi sajtó a Néppárt és a Fidesz szakítását

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést