szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolc évig voltak együtt, évekig hármasban, Mia Farrow-val.

Babi Christina Engelhardt inspirálta részben a tinédzser Tracy karakterét Woody Allen 1979-es Manhattan című filmjében. Most egy interjúban beszélt a nyolc éven át tartó kapcsolatáról a rendezővel.

Engelhardt 16 éves feltörekvő modell volt, amikor 1976-ban megadta a telefonszámát az akkor 41 éves Woody Allennek egy New York-i étteremben. A lány akkor egy évvel volt fiatalabb a New York államban érvényes beleegyezési korhatáránál.

Most 59 éves, és azt mondja, a kapcsolatuk igazi szerelmi történet volt, igaz, bonyolult.

Nem támadom Woodyt. Egy szerelmi sztoriról beszélek. Ez tett azzá, aki vagyok. Nem bánok semmit sem

– mondta.

A kapcsolatukat titokban tartották, de a fiatal lány többször meglátogatta a rendezőt az Ötödik Sugárúton található lakásában. A kapcsolatuk első éve után Allen édeshármasokhoz hozott fel nőket a lakásba, Engelhardt ezt a hetvenes évek érdekes kísérletezéseként írja le.

Woody Allen három évvel a találkozásuk után jött ki a Manhattan című filmmel. A 42 éves Isaac Davist játssza, akinek szexuális kapcsolata lesz a 17 éves Tracyvel.

Engelhardt és Allen kapcsolatának az interpretációjába belejátszhat a rendező amúgy is vitatott magánélete: egyrészt az, hogy az adoptált lánya, Dylan Farrow szexuális zaklatással vádolja (Allen tagadja a vádat), és az is, hogy a korábbi partnerének, Mia Farrow-nak az adoptált lányát, Soon-Yi Prevint feleségül vette – azóta is együtt élnek.

Engelhardt azt mondja, az évek során ellentmondásos érzései voltak a titkos kapcsolatukról, amely akkor romlott meg, amikor Allen bemutatta az új „barátnőjét”, Mia Farrow-t. Bár először nem értette, miért akarta, hogy találkozzanak, később közel került a színésznőhöz, és hármasban is volt szexuális kapcsolatuk.

„Csak miután véget ért az egész, láttam át, hogy mennyire furcsa volt, amikor együtt voltunk, és hogy mennyire nem voltam több játékszernől – mondta Engelhardt. – Amíg együtt voltunk, az egész egy játék volt, amelyet egyedül Woody működtetett, és mi soha nem tudtuk, mi is van a fejében.” Hozzátette, hogy Farrow-t és Allent egyfajta anya-apa párként látta.

Számomra az az egész kapcsolat nagyon freudi volt: az, hogy mennyire csodáltam őket, hogy ő mennyire betört már engem, és hogy én hagytam az egészet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze

Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is