szerző:
hvg.hu

Az MLSZ elnöke egy interjúban azt mondta, egyre színvonalasabb a női foci, de azért is fontos, mert felkeltik az érdeklődést a gyerekekben a férfi foci iránt.

Év végi interjút adott Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4Sportnak, a beszélgetésben pedig a női foci magyarországi helyzetéről is szó esett.

Ahogy a 444.hu kiszúrta, Csányi arról beszélt, hogy nagyon színvonalas meccseket lehet már látni a női labdarúgásban, és az MLSZ is évek óta nagy hangsúlyt helyez a női labdarúgás fejlesztésére, valamint vannak olyan országok, ahol "szinte vetekszik az érdeklődés" a férfiak meccseivel, de emellett Csányi azt is hozzátette, hogy

jelentős segítséget jelentenek a női labdarúgók abban, hogy érdeklődést keltsenek a gyermekeinkben később a férfi labdarúgás iránt is, tehát mindenképpen fontosnak tartjuk.

Az MLSZ elnöke azt is elmondta, volt egy kísérletük, hogy az NB1-es csapatoknak a kötelező utánpótlás csapatok mellett kötelező legyen női felnőtt együttest is indítani, de mint fogalmazott "elég nagy volt az ellenállás".

Hozzátette: nem adták fel, de most visszaléptek, és megelégszik a szövetség azzal, hogy az utánpótlás korosztályban már játszanak lányok. Csányi szerint mindezek ellenére Magyarország gyorsabban halad a női labdarúgás fejlesztésében, mint más országok.

A beszélgetésben szó esett a magyar válogatott idei edzőváltásairól is, erről Csányi azt mondta, hogy az első döntésnél is Georges Leekens és Marco Rossi között kellett dönteniük, ekkor azért választották Leekenst, mert egyrészt már évek óta minden váltásnál felmerült a neve, másrészt pedig mert Rossi már aláírt a DAC-hoz.

"Sajnos már az első meccsek után látható volt, hogy azzal a stílussal, ahogy a csapat játszott, a válogatással és a keret kialakítással nem fogunk messzire jutni, ezért kellett váltanunk" - mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

A tüntetők lezárták a Lánchidat

A tüntetők lezárták a Lánchidat

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok