szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A katolikus egyházfő szabadtéri szentmisét is fog tartani, gyereknapon érkezik Csíksomlyóra. Böjte Csaba atya fogja vendégül látni az érkezőket.

Megírtuk, Ferenc pápa május 31-én érkezik Romániába, háromnapos látogatáson lesz az országban, az volt a kívánsága, hogy valamennyi katolikus hívő közösséget felkeressen Romániában. Ferenc pápa a második katolikus egyházfő, aki ellátogat Romániába, de az első, aki Székelyföldön is misét tart, ugyanis Csíksomlyón szabadtéri istentisztelet fog tartani.

Ferenc pápa gyereknapkor – ez Romániában június 1-je – fog misézni Csíksomlyón, a híres pünkösdi búcsú előtt egy héttel. A Bors azt írja, az ünnepre Böjte Csaba atya már nagyon készül, ő látja majd vendégül a híveket, és persze a Szentatyát is, akivel imádkozni is fog.

Tiszteletet, szeretetet, a helyiek munkájának az elismerését jelenti, ha valaki meglátogat egy másik embert. Igazán nagy megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa méltónak talál minket arra, hogy meglátogasson. A székelyek számára ez egy nagyon fontos esemény. Mindig is hűek voltak Rómához, a katolikus egyházhoz, most ebből kapnak vissza egy kicsit.

A liturgiát latin nyelven, a homíliát a pápa olaszul mondja, amit magyar nyelvre is lefordítanak.

„Ahol a pápa van, ott dobog a katolikus egyház szíve, és nagyon örülök, hogy ha csak egy kis időre is, de Somlyón fog dobogni ez a szív. Mi is készülünk a gyerekeinkkel. Külön öröm számomra, hogy pont gyereknapon érkezik hozzánk” – tette hozzá Böjte.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!