szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Oberfrank Pál szerint „minden szempontból jó döntés” rendezni hagyni a szexuális zaklatással megvádolt Marton Lászlót. Sárosdi Lilla azonban megdöbbent.

Veszprémben tér vissza, rögtön két rendezéssel a szexuális zaklatással vádolt Marton László, erről Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója beszélt hosszan. A Metoo magyarországi kirobbantója, Marton egyik vádlója, Sárosdi Lilla jelenleg Franciaországban él férjével, a Story magazinnak azonban elmondta véleményét.

A probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem hogy a szakma nagy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon.

A Blikk által idézett cikkben Sárosdi hozzáteszi: „mikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott, már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva, színházi (is) vezetők vannak Magyarországon.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!