szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy ciklonnak nevet adnak, az nem sok jót jelez előre – Dennis először a Brit-szigeteket éri el.

A C betűről a D-re lépünk: nem sokkal az után, hogy a Ciara nevű ciklon átrohant Európán – nem úszta meg Magyarország sem –, érkezik Dennis. A The Independent arról ír: a vihar a Brit-szigeteknél éri el Európát, az ottani meteorológiai hivatal életveszélyes áradásokra, heves esőre és hatalmas szélre figyelmeztetett. Ezek után Franciaország és Észak-Európa felé vonulhat tovább a ciklon.

A British Airways és az easyJet már több járatát törölte is. A kormány a hadsereget küldte a kárelhárításban és a mentésben segíteni azokra a helyekre, ahol a legnagyobb vihar várható. Várhatóan annyi eső fog esni, mint amennyi általában egy hónap alatt szokott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!