szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A királyi család megerősítette, hogy a 71 éves Károly herceg tesztje pozitív lett.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Megfertőződött az új koronavírussal (SARS-CoV-2) II. Erzsébet királynő fia, a brit trón első számú várományosa, Károly herceg – közölte a brit királyi család.

A közlemény szerint a 71 éves Károly a vírus okozta betegség (COVID-19) enyhe tüneteit tapasztalta, egyébként jó állapotban van. Skóciában tartózkodik, ahol önkéntes karanténba vonult feleségével, Camillával.

A 72 esztendős Camillától is vettek mintát, a laboratóriumi vizsgálat azonban nála nem igazolta a fertőzést.

A közlemény szerint nem lehet tudni, hogy a trónörökös mikor fertőződött meg, hiszen számtalan hivatalos találkozón vett részt az elmúlt hetekben.

Egy nemrég készült videó bizonyítja, hogy Károly nehezen győzte le a berögzült reflexet: a kezét nyújtotta az őt fogadóknak a Prince's Trust Awards gáláján a múlt héten. Miután azonban figyelmeztették, hogy a vírusveszély miatt érdemes kerülni ezt az üdvözlési formát, a többi vendéget már másképp köszöntötte:

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!