szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 47 évesen, hosszú betegség után elhunyt Benedek Tiborról szinte mindenki, aki ismerte, felidézte, hogy mennyire alázatos és profi volt. Ezeket a tulajdonságokat, úgy tűnik, nagyon régóta fel tudta mutatni, legalábbis ez derül ki abból az 1991-es bejátszásból, amely az akkor 19 éves Benedek Tibort mutatja be a Vasárnapi Turmix című műsorban – természetesen az édesapját, Benedek Miklóst is megszólaltatva. Előjön a színház vagy uszoda dilemma (Benedek szerint egyértelmű: „Miért lennék színész, hát én vízilabdázó szeretnék lenni!”), de kiderül az is, hogy a nagy sikerek kapujában is mennyire szerény volt. A riporter felvetésére, miszerint már most világklasszisnak tartják, Benedek azt mondja:

Ahhoz azért még idő kell, hogy én világklasszisnak nevezhessem magamat.

Végül is, akkor még előtte volt a három olimpiai bajnoki, az Európa- és világbajnoki cím, valamint a szövetségi kapitányság.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!