szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mentésére siető katonai helikopter szele miatt zuhanhatott le az a siklóernyős, aki vasárnap akadt fenn ernyőjével egy fán – állítja a szerencsétlenül járt férfi barátja.

A fiatal sportoló ernyője 200 méter magasan egy légörvény miatt elcsukott, ezért mentőernyőt kellett nyitnia, ezzel biztonságosan a fák közé érkezett. Sporttársa szerint rögzítette a beülőjét és lemászott egy ágba, mintegy 15-20 méter magasan, annál lejjebb viszont nem tudott menni.

„Miután leszálltam, beszéltem Zsoltival telefonon, minden rendben van, stabil helyen van” – mondta a Blikknek a fán akadt sportoló barátja.

A helyszínre egy MI–8 katonai mentőhelikopter jött segíteni, ami viszont 100 km/órás szelet csinált, lent elsöpört mindent. „A fa, amibe a barátom kapaszkodott, kb. 5-10 méteres kilengéssel hánykolódott a szélben.” A helikopter ismét visszatért a bajba jutott férfi fölé, s egy kötelet lógattak le neki.

„Éktelen recsegést hallottunk, a fa, amin ült, nem bírta, hogy a rajta lévő 25 négyzetméteres ernyő és 15 négyzetméteres mentőernyő tépi vitorlaként és félbetört. Pont abban a magasságban, ahol Zsolti ült. Odarohantunk, tiszta vér volt, eszméletlenül feküdt. Másfél-két órán keresztül küzdöttek ott az életéért, mire olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen” – részletezte a sporttárs, hozzáfűzve: barátját reggelig műtik, élethalál között van.

A Magyar Honvédség a Blikknek azt írta: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja az ügyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyakoribbá és nagyobb kiterjedésűvé válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában

Gyakoribbá és nagyobb kiterjedésűvé válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában

Biden nem csináltatja meg a tesztet, amit Trump ajánlott neki

Biden nem csináltatja meg a tesztet, amit Trump ajánlott neki

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet