szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A színész tudja, miről beszél, maga is koronavírusos volt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Tom Hanks és felesége is koronavírus-fertőzött volt, azonban mindketten felgyógyultak a betegségből. A színész hétfőn az AP hírügynökség videójában beszélt a maszkviselés fontosságáról.

Amikor valaki autót vezet, akkor be kell tartania a sebességkorlátozásokat, használnia kell a irányjelzőket, vigyáznia kell a gyalogosokra. Ha ezt nem tudja megtenni, nem ülhet autóba! Ha nem tudsz maszkot viselni, kezet mosni, és távolságot tartani, akkor nem tudlak tisztelni!"

- mondta a színész.

Az amerikai kormány ugyan javasolja, de nem teszi köteletővé a maszkhordást, szemben sok más országgal. Donald Trump nem mutatott jó példát ebből a szempontból, az elnök nem nagyon viselt maszkot, amiért Bruce Springsteentől is megkapta a magáét. Trump korábban azt mondta, hogy a sál jobban véd, mint a maszk, egy újságírót még ki is gyúnyolt, mert így védte az arcát.

Tom Hanks új filmjét, a Greyhound csatahajót egyébként a koronavírus-járvány miatt nem tudták moziban bemutatni, az Apple TV-n debütált a háborús filmdráma. Hanks az AFP-nek elmondta, hogy "szívszorító" volt számára, hogy a filmet nem játszhatták a mozik, mivel szerinte a valódi élmény akkor jön létre, ha legalább száz másik emberrel együtt éli át a néző.

A színész és felesége egyébként egy koronavírus elleni vakcina fejlesztését is támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét

Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni