szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elnök szerint a maszkviselés csak politikai korrektség.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Donald Trump visszatért a szokásos sajtótájékoztatóihoz, és rögtön kiderült, hogy nem nagyon érti a járvány és a maszkviselés közötti összefüggéseket. Az amerikai elnök felszólította az egyik őt kérdező riportert, hogy vegye le a maszkját, mert nehezen hallja. Jeff Mason, a Reuters fehér házi tudósítója erre nem volt hajlandó, azt mondta, akkor inkább hangosabban beszél. Trump azonban rögtön közbevágott, hogy a riporter minden bizonnyal a politikai korrektség miatt nem akarja levenni a maszkot.

Ezzel szemben a maszknak nem a politikai korrektséghez, hanem a járványvédelemhez van köze, a viselésével ugyanis megakadályozható a koronavírus terjedése. A nyilvánosságban a maszkviselést egyébként épp Trump kormányzata javasolta.

Donald Trump nem szívesen tesz eleget a saját javaslatának, sőt a volt alelnök Joe Bident, az elnökválasztáson a legesélyesebb demokrata ellenfelét is kigúnyolta, amiért maszkot viselt.

Az Egyesült Államokban 1,7 millióan fertőződtek meg, a koronavírusnak 100 ezer halottja van.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!