szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Duke, a Ku Klux Klan egykori vezetője hosszú ideig terjeszthette a rasszista nézeteit a közösségi oldalon.

David Duke már 1999-ben arról beszélt, hogy az internet segít majd egy „fehér forradalom” kirobbantásában. És tény, hogy az azóta eltelt évtizedekben a Ku Klux Klan egykori vezetője meglehetősen zavartalanul terjeszthette a fehér felsőbbrendűséget hirdető nézeteit. Most azonban a közösségi oldalak mintha megálljt parancsolnának neki.

A Twitter pénteken jelentette be, hogy végleg felfüggeszti Duke fiókját, mert visszatérően megszegte a közösségi oldal gyűlölködés elleni szabályait. A YouTube júniusban tiltotta be a fiókját, a Facebook pedig 2018-ban száműzte – több, mint egy évvel az után, hogy Duke részt vett a Charlottesville-i rasszista tüntetésen.

David Duke 2009-ben hozta létre a Twitter-fiókját, azóta több tízezer bejegyzése volt, sokszor osztott meg antiszemita és rasszista összeesküvés-elméleteket. Több mint 50 ezer követője volt. Jogvédő csoportok évek óta küzdöttek azért, hogy Duke és a hozzá hasonló gyűlölködők ne használhassák a közösségi oldalakat a nézeteik terjesztésére.

David Duke utolsó Twitter-bejegyzésében egy interjút posztolt, amelyet egy holokauszt-tagadóval készített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban