szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twilight szerzője újra megírta az első könyvet – Edward szemszögéből.

Tizenkét évvel azután, hogy Stephenie Meyer félretette a Midnight Sun (Éjféli Nap) című regénye ötletét (amely Edward Cullen szemszögéből mesélte volna el az Alkonyat-sorozatot), a könyv végül mégis megjelent: és már most az eladási listák élén van.

Meyer 2008-ban vetette el a regény gondolatát, miután a piszkozat egy kézirata kiszivárgott az internetre. Az író akkor azt mondta: „Ami történt, nagyban sérti a jogaimat szerzőként, nem is beszélve az emberi jogaimról.” Ezek után úgy döntött: félrerakja a könyvötletet.

Májusban viszont bejelentette, hogy végül mégis kiadja a Midnight Sunt.

Az augusztus 4-én megjelent könyvből Amerikában egymillió keményfedeles példányt nyomtattak, míg az Egyesült Királyságban az Atom Books kiadó 300 ezret. Elmondásuk szerint „impozáns” kezdőhétre számítanak az angol eladásokat tekintve.

„A Midnight Sun-ról tudni lehetett, hogy nagyot fog robbanni – mondta a kiadó James Gurbutt. – A rajongók már elolvashattak néhány fejezetet pár éve, tehát kaptak egy kis ízelítőt a könyvből, és még többet akartak. Több mint egy évtizeddel a kézirat kiszivárgása után hallhatják Edward teljes történetét. Most, hogy a könyvesboltok épp csak megnyíltak, reméljük, ez a megjelenés nagy segítség lesz a kiskereskedők számára”.

És hogy miért kellett ennyit várni a könyvre? Meyer a New York Times-nak azt mondta: „A valódi ok, amiért a könyvet ilyen sokáig tartott befejezni, az volt, hogy egyszerűen nem akaródzott megírnom”. Meyer hozzátette, hogy a sorozat többi részét nem fogja elmesélni Edward szemszögéből, mert „ennek a könyvnek a megírása nem volt épp kellemes”.

Edward számára itt a vége

– mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Karácsony: Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait

Karácsony: Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország