szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata szerdán elérkezik a tízezredik epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít.

Közel 22 éve indult útjára a Barátok közt, és bár bíztak a hosszú távú sikerben, azt senki sem gondolta, hogy ilyen sok részt megér a történet. Egyik titka az lehet, hogy hétköznapi emberek hétköznapi problémáit, örömeit mutatja be, melynek során mindenki magára ismerhet - áll az RTL Klub közleményében..

„A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott” – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A tízezredik epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában Adél (Papp Barbara) és Gergő (Pesák Ádám) áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőben rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség történik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban. (Több ismert sorozatban, így A Grace klinikában és a Született feleségekben is volt már repülőgép-balesethez kötődő fordulat.) A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

A sorozat készítői a tízezredik epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baszkföldön sem hajlandó mindenki felejteni és megbocsátani az ETA-nak

Baszkföldön sem hajlandó mindenki felejteni és megbocsátani az ETA-nak

Szalai Ádám miatt sztrájkba léptek a Mainz focistái

Szalai Ádám miatt sztrájkba léptek a Mainz focistái

Agyonlőtt egy dél-koreai tisztviselőt Észak-Korea

Agyonlőtt egy dél-koreai tisztviselőt Észak-Korea