szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Börzsönyi Természetvédők osztottak meg egy jó minőségű fotót a fényképezőgéppel szemező állatról.

A kameracsapdás felvételek után sikerült rendes fényképezőgéppel is lencsevégre kapni a börzsönyi farkast – írják a Börzsönyi Természetvédők a Facebook-oldalukon. A fotót a közösség egyik tagja, Demjén Tamás készítette.

Kommentben később valaki azt írja, hogy a farkas jelenlétének egyéb, közvetett bizonyítéka is előkerült, mert a helyi vadőr a közelben egy valamilyen ragadozó által frissen megölt szarvasborjút is talált. A tetemen látható fognyomból DNS-mintát vettek, a nyálmaradványból fogják majd azonosítani a ragadozó fajtáját.

Még márciusban adtunk hírt róla, hogy két alkalommal is "lebukott" egy farkas a Börzsönyben két kameracsapdának köszönhetően, sőt a hónap végén frissen leesett hóban még a lábnyomát is sikerült megtalálni. A természetvédők szerint a fotón és a kameracsapdás képeken valószínűleg ugyanaz az állat látható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus-járvány a női dolgozókra ütött jóval nagyobbat

A koronavírus-járvány a női dolgozókra ütött jóval nagyobbat

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást