szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videókat fog készíteni a klímaváltozásokkal kapcsolatos legfőbb problémákról, de ajánlásokat is megfogalmaz majd.

David Attenborough vagyok, az elmúlt hatvan évben találkozhattak velem a rádióban és a televízióban, de ez az első alkalom, hogy itt vagyok az Instagramon is.
Azért vagyok itt, és azért tanulom most meg a kommunikációnak ezt a számomra új formáját, mert mind tudjuk, hogy a világ nagy bajban van.
Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánokból, a listát pedig sokáig lehetne folytatni.
De tudjuk, hogy mit lehetne tenni, ezért is próbálom most ki a kommunikációnak ezt a számomra új formáját. A következő hetekben több videót is felveszek, ezekben pedig elmagyarázom, mik a problémák, és hogyan kezelhetjük őket. Csatlakozzanak hozzám, vagy ahogy régen a rádióban mondtuk mindig: maradjanak velünk!

A világhírű brit természettudós, David Attenborough 94 évesen regisztrált az Instagramra, mert bízik benne, hogy változásra inspirálhatja az embereket.

David Attenborough vagyok, az elmúlt hatvan évben találkozhattak velem a rádióban és a televízióban, de ez az első alkalom, hogy itt vagyok az Instagramon is

– mondja a beköszönő videóban. "Azért vagyok itt, azért tanulom a kommunikációnak ezt a számomra nagyon új formáját, mert mindannyian tudjuk, hogy a világ nagy bajban van. Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánból, és a listát még nagyon sokáig lehetne folytatni. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni: a következő hetekben több videót is rögzítek, amelyekben elmagyarázom, mik a problémák és hogyan kezelhetjük őket. Csatlakozzanak hozzám, vagy ahogy a rádióban mondtuk mindig: maradjanak velünk" – mondta a felvételen.

A videó melletti bejegyzésben az áll, hogy bár Attenborough kifejezetten erre a felületre készíti majd ezeket a videókat, a fiók működtetésében "Jonnie és Colin" (azaz Colin Butfield és Johnnie Hughes) segít majd, akik korábban együtt dolgoztak a természettudóssal az Egy élet a bolygónkon című műsorban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Matolcsy eltalálta, hogy mekkora növekedés lesz, csak az előjelét nem

Duma Aktuál: Matolcsy eltalálta, hogy mekkora növekedés lesz, csak az előjelét nem

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1