szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bélyeget egyfajta mementóként adja ki az osztrák posta.

Háromrétegű WC-papírból készült különbélyeget bocsát ki az osztrák posta a koronavírus-járvány alkalmából, karitatív célból.

A koronavírus-bélyegblokk formája és mérete megegyezik a kereskedelemben kapható szokásos toalettpapír egy lapjáéval, a széle is ugyanolyan szaggatott, mint a leszakított vécépapíré, az eladásából származó bevételt a járvány okozta nehézségek enyhítésére fordítják.

Az újrahasznosított papírból gyártott, a távolságtartást népszerűsítő bélyegblokkot darabonként 2,75 euróért árusítják, a bevételből azokat segítik, akiket a legjobban sújt a járvány – közölte pénteken az Osztrák Posta.

A szokatlan bélyegen egy kiselefánt látható, amely Ausztriában közkeletű szimbóluma a járványveszély miatt előírt egyméteres távolság megtartásnak.

A posta hangsúlyozza, hogy 10 bélyegblokk egymás mellé rakva teszi ki a távolságtartásban Ausztriában elvárt 1 métert, ami egy elefántbébi szokásos mérete is egyben.

A különös ötlet már tavasszal felmerült, mert a toalettpapír őrült felhalmozása a kezdődő járvány egyik szimbólumává vált, annak idején azonban nem tudták megvalósítani a tervet, mert a felvásárlási láz miatt hiánycikké vált a WC-papír.  A rendhagyó bélyeg eladásából származó bevételt az osztrák köztévé jótékonysági programja, a Licht ins Dunkel által támogatott szervezetek, csoportok kapják. A 300 ezer darab "koronabélyeget" október 30-án kezdik árusítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll