szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai polgármester csúnyán megszegte a saját szabályait.

Miközben az embereket arra kérte a járvány terjedése miatt, hogy maradjanak otthon, lehetőleg négy fal között, Austin polgármestere, Steve Adler magángéppel utazott el a mexikói tengerpartra, és ezzel rögtön a Covid-kettős mérce tankönyvi példájává vált.

A polgármester ráadásul a tengerparti üdülőben vette fel a videót, amelyben arra figyelmeztette a lakosságot, hogy ez nem a lazítás ideje.

A demokrata politikus ugyanakkor kitart amellett, hogy nem szegte meg a saját szabályait, hiszen az előírások között nem szerepelt az, hogy az emberek ne utazhatnának.

Egy helyi lap szerint Steve Adler a múlt hónapban rendezett szabadtéri esküvői partit a lányának mintegy húsz résztvevővel. A polgármester elismerte, hogy a vendégeknek kiosztottak ugyan maszkokat, de ezeket valószínűleg nem mindig viselték. Másnap Adler hét másik résztvevővel elutazott magángépen Mexikóba, ahol egy hetet töltöttek. A polgármester innen jelentkezett be egy Facebook-videóban óvatosságra inteni az austiniakat – a felvételből ugyanakkor nem derült ki, hogy nem Austinban tartózkodna. Adler akkor azt kérte az emberektől, hogy lehetőleg maradjanak otthon, mert ha nem ügyelnek, lezárások jöhetnek.

A politikusok mellett a hírességek is sajátosan értelmezik a kijárási korlátozásokat. Rita Ora például a 30. születésnapi partiját szervezte meg úgy, mint ha nem lenne járvány.

A londoni bulit, amelyen a brit sajtó szerint mintegy harmincan vettek részt, rendőrök szakították félbe. Az énekes önként kifizette a tízezer dolláros büntetést az előírások megszegése miatt. Az Instagramon pedig hivatalosan is bocsánatot kért, amiért tévesen azt hitte, hogy a korlátozásokat már feloldották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Elrendelték M. Richárd letartóztatását