szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyugat-nógrádi településen majdnem elmaradt a temetés, a kántor mentette a helyzetet.

A november közepén bevezetett korlátozó intézkedések között szerepel, hogy a temetési szertartásokon a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Ezt elég nehéz ellenőrizni, mert a búcsúztatásokra bárki elmehet, akár külön értesítés nélkül.

A nool.hu arról számolt be, hogy egy pontosan meg nem nevezett nyugat-nógrádi településen a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett a temetésre, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Megállapította, hogy az összegyűlt rokonság és az ismerősök száma meghaladja az ötvenet. Azonnal közölte, így ő semmiképpen sem szegi meg a szabályokat, nem tartja meg a szertartást. Sarkon fordult és otthagyta a gyászolókat.

A helyzetet végül a kántor oldotta meg, átvette az irányítást a szertatáson.

A lap információi szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!