szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök hősnek nevezte az ötszörös olimpiai bajnokot.

Mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország, birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, a szabadságunkért, a függetlenségünkért”

– ezzel a választási kampánybeszédnek is beillő szöveggel kezdte Orbán Viktor a Keleti Ágnes 100. születésnapja alkalmából rögzített videós jókívánságait.

A miniszterelnök a balsorsozás mellett földrajzilag (vagy bármilyen más módon) is nehezen értelmezhető „birodalmakat” vizionált a uniós tag Magyarország köré, de az nem világos, hogy vajon Szlovákiát, Ausztriát, esetleg Romániát értette-e alatta. Vagy épp a teljes Európai Uniót.

A zavarosan harcias felvezetés mindenesetre arra volt jó, hogy aztán rátérjen a lényegre:

De nemcsak nehezebb út jutott nekünk, a Jóisten küldött nekünk – a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik kiragadtak bennünket a mindennapok nehézségeiből, példát mutattak kitartásból, elszántságból, sőt hazaszeretetből is.”

Majd hozzátette, hogy ilyen hőst köszöntünk ma 100. születésnapján: „Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját!”

Keleti Ágnes 100 éves: „A születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet"

Keleti Ágnes nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is. Elképesztő életút áll mögötte.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség