szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gundel Takács Gábor a melegeket támogató kampányra utalva állt ki a kormányközeli tévétől kirúgott egykori focista mellett, a kormánysajtó előszedte, milyen sok pénzt kapott 19 éve.

A barát az barát.

Ezzel a mondattal osztotta meg 26 ezer követővel rendelkező hivatalos Facebook-oldalán Gundel Takács Gábor Hrutka János arcképét, miután az egykori focistát kirúgták a kormányhoz közel álló Spíler TV-től. A mondat "A család az család" szlogenre utal, amely a melegek és a szivárványcsaládok jogainak támogatására jött létre a Fidesz-kormány családpolitikai lépései ellen tiltakozva.

Gundel kiállása két szempontból is rendkívüli:

  • egyrészt, mert a műsorvezető a kormány irányvonalát szigorúan követő, szinte semmilyen ellenvéleménynek helyt nem adó TV2-nél dolgozik,
  • másrészt, mert bár Hrutkát az után rúgták ki a szintén a kormány érdekkörébe, a TV2-csoportba tartozó Spíler TV-től, hogy kiállt A család az család-kampányt támogató Gulácsi Péter mellett, de hivatalosan sem a csatorna, sem Hrutka nem erősítette meg, hogy ez állna a szakítás hátterében.

Mindeközben beindult a kormányhoz közel álló sajtó gépezete is: a Telex szúrta ki, hogy a kirúgás után a fideszes médiaholdinghoz tartozó Four Four Two magazin azonnal lejárató cikket közölt Hrutkáról. A cikk címe "Hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is", az illusztrációja pedig egy karikatúra, amelyen Hrutka egy zöld-fehér tehenet fej. A cikkben felemlegetik, hogy Hrutka 2002-ben az itthon magasnak számító 93 milliós szerződést kötött a Fradival, noha ekkor a klubnak anyagi gondjai voltak, és megemlítik azt az esetet is, amikor néhány évvel később felszámolási eljárást indítottak a csapat ellen.

De Hrutka vélelmezett politikai véleménye és a Jobbik is szóba kerül a cikkben:

Hrutka maga is közel állt a párthoz és Vona Gábor akkori pártelnökhöz, ám miután a Jobbik szélsőjobboldali pártból balliberálissá vált, a labdarúgónál is hasonló fordulat állt be

- írják róla.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!