szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ítélet nem jön jól neki, mivel a már lezárult mellett egy újabb perben is szeretné bizonyítani, hogy nem volt erőszakos Amber Heard színésznővel.

Visszautasította a bíróság Johnny Depp fellebbezését, így a hollywoodi sztár végleg elvesztette a pert, amelynek tétje az volt, szabad-e őt feleségverőnek nevezni.

A bíróság már novemberben ellene ítélt, kimondva, hogy nem volt rágalmazás a The Sun bulvárlap részéről, amikor feleségverőként hivatkozott Johnny Deppre, mert az állítás „alapjaiban véve igaz”. A hosszú pert részben Depp akkori felesége, Amber Heard vallomásai döntötték el, aki eskü alatt vallotta, volt férje néha nagyon komoly mértékben bántalmazta. „Attól féltem, hogy meg fog ölni, vagy szándékosan, vagy azért, mert elveszíti a kontrollt és túl messzire megy. Sokszor valóban meg is fenyegetett azzal, hogy megöl, különösen a kapcsolatunk kései szakaszában” – fogalmazott. Depp máig tagadja a vádat, miszerint bántalmazta volna a párját, sőt, szerinte fordítva történtek a dolgok: Heard erőszakoskodott vele.

A brit fellebbviteli bíróság most Depp korábbi ítélet miatti fellebbezését is elutasította, arra hivatkozva, hogy a tárgyalás teljes és méltányos volt, az ítélet nem tartalmazott vitatható részeket vagy hibákat. Ez már csak azért sem jön jól Johnny Deppnek, mert egy másik perben, Amerikában is azt szeretné bizonyítani, hogy nem igazak Heard állításai: hazájában azért perelte be exfeleségét és a Washington Postot, mert a színésznő egy cikkében arról írt, családon belüli erőszak túlélője.

Depp ügyvédje közölte a Deadline-nal, az amerikai perben elő fogják vezetni „cáfolhatatlan” bizonyítékaikat. Amber Heard ügyvédje úgy kommentálta az ügyet: örülnek, de meglepve nincsenek.

A per miatt Johnny Depp egy fontos szerepétől is elesett korábban: a Harry Potter-regények univerzumában játszódó Legendás állatok és megfigyelésük című filmekben lecserélték őt Mads Mikkelsenre.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!