szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hank Azaria állítása szerint nem gondolt bele, hogy a karakter sztereotip megjelenítése sok indiait sérthet.

Hank Azaria színész 1999 és 2020 között szólaltatta meg Apu Nahasapeemapetilont, az indiai üzlettulajdonost a Simpson család című sorozatban. Tavaly azonban lemondott a szerepről, most pedig minden indiaitól bocsánatot kér a karakter megjelenítése miatt - erről a színész beszélt egy podcastben, amelyről a Washington Post írt.

A Simpson család készítőit sokan azzal vádolták, hogy Apunak karakterével erősítik az indiaiakkal kapcsolatos sztereotípiákat, de támadták őket azért is, mert az eladónak egy fehér színész adta a hangját. Később a sorozat készítői vállalták, hogy fehér színészek többé nem játszanak nem fehér karaktereket a műsorban.

Hank Azaria a podcastben hangsúlyozta, hogy az alkotókat mindig a jószándék vezérelte, ezért bele sem gondolt, hogy Apu Nahasapeemapetilon karaktere sértő lehet, most azonban legszívesebben minden egyes indiaitól bocsánatot kérne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn

Elnézést kért a BBC vezérigazgatója, Tony Hall azért, mert egy júliusi műsorban egy fehér férfi a „nigger” szót használta a brit közszolgálati médium egyik műsorában. A BBC egy ideig helyesnek tartotta döntését, mert azzal illusztrálni kívánt egy feketék elleni rasszista támadásról szóló beszámolót.