szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A demokrata képviselők nem örülnek a tervnek, szerintük nem ez a legfontosabb tennivaló egy járvány idején.

Állami parkot neveznének el az előző amerikai elnökről, a republikánus Donald Trumpról. A volt elnök iránti tisztelet jeleként Donald J. Trump Állami Parkra változtathatják az Ohio állambeli Cortlandben található Szúnyog Tó Állami Park nevét egy friss, a republikánusok által támogatott törvényjavaslat értelmében – közölte szerdán Mike Loychik ohiói republikánus képviselő.

"A cél, hogy tiszteletünket fejezzük ki azért az elkötelezettségért és kiállásért, amelyet Donald J. Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke tanúsított Trumbull megye nagyszerű emberei iránt" – írta Loychik, hozzátéve, hogy a volt elnök iránti ohiói lelkesedés a novemberi választások során is megmutatkozott.

Bár Donald Trump elvesztette a 2020-as elnökválasztást, Ohióban több szavazattal nyert, mint bármelyik korábbi jelölt. Trumbull megyében, ahol a több mint 7000 hektáros, a tagállam egyik legnagyobb tavát is magában foglaló park található, Trump novemberben a szavazatok közel 55 százalékát szerezte meg.

Loychik már március közepén bejelentette tervét, hogy az előző elnökről nevezné el a parkot, amiért a demokrata párti politikusoktól éles kritikákat kapott. Rich Brown ohiói demokrata párti képviselő például Twitteren támadta a tervezetet. Szerinte sokkal fontosabb kérdésekkel – például a gazdasági problémákkal és a koronavírus-járvánnyal – kellene törődniük a republikánusoknak, mint hogy a volt elnöknek "hízelegnek".

Egy korábbi javaslat szerint ohiói törvényhozók június 14-ét, a volt elnök születésnapját Donald J. Trump nappá nyilvánítanák.

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy a tagállamok egykori elnökök születésnapját különleges jelentőségű napnap minősítik, ezt azonban általában a politikusok halála után szokták megtenni. A február 6-i Ronald Reagan-napot példáulaz Egyesült Államok negyven tagállamában is ünneplik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!