szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még nem erősítették meg, hogy biztosan medvétől származik a lábnyom, de addig is óvatosságra intik az arra túrázókat.

Nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a Mázsaháznál. A nemzeti park munkatársai még megerősítik a hírt, addig is az arra futóktól, túrázóktól óvatosságot kérünk. Elképzelhető, hogy a mackó már odébbállt, de nem árt a körültekintő erdőjárás.

Ezzel a kísérőszöveggel tették közzé Diósjenő közösségi oldalán a lábnyomról készült képet, a hozzászólósok közé pedig feltöltöttek egy videót is a többi lábnyomról.

Nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a Mázsaháznál. A nemzeti park munkatársai még megerősítik a hírt, addig...

Közzétette: Diósjenő közösségi oldala – 2021. május 1., szombat

A hírről beszámoló Sokszínű Vidék azt írja: Diósjenő közelében márciusban is fotóztak medvelábnyomokat. Tavaly Nógrád megyében több esetben is észleltek barna medvét, ami arra engednek következtetni, hogy a faj megtalálta élőhelyét nálunk, immár folyamatosan jelen van.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!