szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Melinda Gates 2019 óta egyeztetett több ügyvédi irodával házassága lezárásáról. Akkortájt kereste meg őket, amikor nyilvánosságra kerültek Jeffrey Epstein ügyei.

Bill és Melinda Gates, akik a világ egyik legnagyobb családi magánvagyona felett diszponálnak, a Microsoft szoftveróriás és befektetési társaságok prominensei, valamint a nevüket viselő alapítványon keresztül a filantrópia nagyágyúi, a múlt héten jelentették be közös közleményükben, hogy 25 évnyi házasság után elválnak.

A Wall Street Journal a birtokába került dokumentumok alapján most azt írja, hogy a feleség már tavalyelőtt egyeztetett erről jogászokkal. A válás okait nem közölték – azon kívül, hogy a felek rögzítették: úgy látják, egy párként nem tudnak már tovább élni –, ám közös alapítványuk egy volt munkatársa szerint

Melinda Gatest aggasztotta férje kapcsolata Jeffrey Epsteinnel, akit embercsempészet és szexuális bűncselekmények miatt ítéltek el, majd meghalt a börtönben.

Melinda Gates a Wall Street Journal információi éppen akkor lépett kapcsolatba ügyvédeivel, amikor a New York Times megírta, hogy férje és Epstein számos alkalommal találkozott, Gates egyszer késő éjszakáig Epstein manhattani házában volt.

Bill Gates szóvivője annyit közölt 2019-ben, hogy a szoftvermogul jótékonysági akciókat beszélt meg Epsteinnel, és már megbánta, hogy kapcsolatba lépett vele. A házaspár egyszer 2013-ban, együtt is találkozott milliárdossal. A Daily Beast szerint Melinda Gates már akkor aggódott e kapcsolat miatt. Bill Gates még 2019-ben erről az ügyről azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy találkozott Epsteinnel, de nem voltak üzleti partnerek vagy barátok.

Bill és Melinda Gates válóperében 39 ezer milliárd forintnyi vagyon a tét

Nehéz megjósolni, hogyan ér véget minden idők legértékesebb válása. Bill és Melinda Gates vagyonának megosztása jóval bonyolultabb lehet, mint az Amazon alapítójáé, az viszont biztosra vehető, hogy MacKenzie Scotthoz hasonlóan Bill Gates volt felesége is jócskán szán a hirtelen érkező vagyonból jótékonyságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!