szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legalább 38 milliárd forintra becslik Bill és Melinda Gates házának értékét.

Összesen 39 ezer milliárd forint értékű vagyon felosztása a tét Bill és Melinda Gates válásánál, az egyik leglátványosabb tétel pedig, amelynek a sorsáról dönteni kell, a Washington állambeli házuk. Ezt a legalább 130 millió dollárra, azaz 38,5 milliárd forintra becsült értékű ingatlant mutatta be részletesen a CNN, de néhány éve mi is írtunk már az épületről. Arról egyelőre nem adtak ki semmilyen információt, hogy a válás után mi lesz a birtok sorsa.

Az Aranypolgár című film után Xanadu 2.0-nak elnevezett, 6100 négyzetméteres épületben 24 fürdőszoba van, hat konyha gondoskodik a vendégek étkezéséről, de egy saját moziterem is helyet kapott. Az úszómedence már sokkal szerényebb amerikai otthonokban is helyet kap, Gates-éknél annyival spékelték ezt meg, hogy víz alatti zene is szól benne. Ahogy a tapéták alatt elhelyezett hangszórókból is a vendégek kedvenc zejéne szólhat.

©

A meghívottakra egyébként is figyelnek: az érkezéskor mindenki kap egy kitűzőt, amivel ott tartózkodásuk alatt kommunikálnak a ház különböző részein elhelyezett szenzorok. Például be lehet állítani, hogy az adott vendég milyen hőmérsékletet és fényviszonyokat kedvel, így ahogy a ház különböző helyiségeibe lép, a környezet az igényeinek megfelelően alakul. De nem csak a modern technika, hanem a régi nagy emlékek kedvelői is megkapják, amit szeretnének, legalábbis a könyvtárban ott van egy eredeti Leonardo da Vinci-kézirat.

Bill Gates kedvenc juharfáját 24 órában monitorozza egy rendszer, hogy a szárazság bármely jelére vizet kapjon. A birtokon átmegy egy folyó is, a tópartra pedig korábban a Karib-térségből hoztak homokot, de azóta inkább hawaii homokra cserélték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Bill és Melinda Gates válóperében 39 ezer milliárd forintnyi vagyon a tét

Nehéz megjósolni, hogyan ér véget minden idők legértékesebb válása. Bill és Melinda Gates vagyonának megosztása jóval bonyolultabb lehet, mint az Amazon alapítójáé, az viszont biztosra vehető, hogy MacKenzie Scotthoz hasonlóan Bill Gates volt felesége is jócskán szán a hirtelen érkező vagyonból jótékonyságra.