Belehalt égési sérüléseibe a diákjait a lángok közül mentő bangladesi tanárnő
Csaknem az egész teste megégett, miközben húsz növendéket mentett ki az iskolájából, amelyet egy lezuhanó vadászrepülő döntött romba hétfőn.
hvg.hu
Meghalt a repülőgép-katasztrófa után a diákjait az égő romok közül mentő bangladesi tanárnő – írja a BBC.
„Ők az én gyerekeim is voltak” – mondta halálos ágyán a férjének Mahreen Chowdhury, aki mintegy 20 diákot menekített ki dakkai iskolájából, amelybe belecsapódott a bangladesi légierő vadászgépe.
A gyakorlat közben meghibásodott F7-es harci repülő a hétfői ebédszünet idején zuhant az iskola és kollégium kétemeletes épületére, miután pilótája hiába próbálta elkerülni a lakott területet. Az akkor éppen az iskola bejáratánál tartózkodó tanárnő látta, hogy sok növendék rekedt a tüzes rommá vált iskola termeiben, ezért visszarohant, hogy akinek csak tud, segítsen kimenekülni.
„Megtettem, ami tőlem telt, és 20-25 gyereket kirángattam; ennyit tudtam” – idézte fel férje Mahreen Chowdhury lélegeztetőgépre kerülése előtti utolsó szavait. A megözvegyült férfi elmondta, hogy a mentőktől tudta meg, tanár felesége is súlyosan megsérült. A kórházba sietve még öntudatánál találta Mahreent. A gyerekeket hősiesen mentő tanár az orvosi ellátás ellenére még hétfőn belehalt égési sérüléseibe, amelyek az egész testére kiterjedtek. Rajta kívül még legalább harmincan haltak meg a tragédiában, köztük huszonöt gyerek.
A balesetben több mint 160-an megsebesültek, harmaduk égési sérüléseket szenvedett.
Az ország történetének eddigi legnagyobb repülőgép-szerencsétlenségében több mint 160-an sérültek meg, többségében 10-15 éves gyerekek. Azóta már az eset kivizsgálását és az áldozatok családjának kárpótlását követelő tüntetéseknek is vannak sérültjei. A demonstrálókkal szemben könnygázt és hanggránátot is bevetett a rendőrség. A belügyminiszter közleménye szerint komolyan vizsgálják az esetet.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.