Tetszett a cikk?

A legjobb pozíciót a költségvetési szigorítások és a lakáshitel támogatási rendszerének megváltoztatásáról szóló kormányhatározat déli bejelentése körül érte el a magyar valuta.

Szerdán délután 264,00/20 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon, több mint 2,50 forinttal alacsonyabban a kedd délutáni 266,50/80 forintos árfolyamnál. Az eurót 13 óra körül 263 forintért is lehetett kapni.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
270 alatt marad-e a forint/euró árfolyam az idén?
A forint délután 6,47 százalékon állt a sáv erős oldalán, 91 bázisponttal erősebben a kedd délutáni helyzeténél. A legjobb, 6,95 százalékos pozíciót a költségvetési szigorítások és a lakáshitel támogatási rendszerének megváltoztatásáról szóló kormányhatározat déli bejelentése körül érte el a magyar valuta, de a leggyengébb 6,15 százalékos helyzetében is erősebb volt, mint az utóbbi másfél héten bármikor.Amennyiben a hét további részében megjelenő inflációs és makrogazdasági adatok, valamint a csütörtökre meghirdetett 3 éves államkötvény aukciója nem okoznak negatív meglepetéseket, a forint az év végére elérheti a 255 forint/eurós szintet is - mondják kereskedők. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra is, hogy a konszolidáció még törékeny, mert az alacsony likviditású piacon néhány nagyobb összegű üzlet is elegendő ahhoz, hogy megbillenjen az egyensúly. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace