szerző:
MTI

A Magyar Lízingszövetség előzetes adatai szerint 2005-ben a szövetség tagjai által finanszírozott eszközök összértéke közel 1173,5 milliárd forintot tett ki, ami hozzávetőleg 9,7 százalékkal haladta meg a 2004-es hasonló adatot.

A szövetség tagcégei által kihelyezett hitel ugyanakkor 881,7 milliárd forint volt az elmúlt évben, ami 15 százalékos növekedés a 2004-es évhez képest.

Antall Pál, a Magyar Lízingszövetség elnöke a Raiffeisen Lízing Rt. vezérigazgatója elmondta: tavaly fordult elő először a szövetség történetében, hogy a növekedés mértéke 10 százalék alá esett. Ezzel együtt viszont jelentően megugrott az ingatlanlízing, illetve a gép és berendezés üzletág a szövetség életében.

Az ingatlanlízing területen a finanszírozott összeg a 2004 évi 31,23 milliárd forintról 2005 végére 65,52 milliárd forintra nőtt, míg a gépek és berendezések lízingelése területén a kihelyezések állománya a 2004. évi 68,12 milliárd forintról 2005 végére 99,7 milliárd forintra emelkedett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Lakásvásárlás: hitel vagy lízing?

Kinek jó az újonnan bevezetett lakáslízing, és milyen rejtett csapdákat tartogat a kis önerejű konstrukció? Vannak-e rejtett előnyei az eddig ismert ingatlanhiteleknek? Összevetettük a friss és a már évek óta futó finanszírozási formákat.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Önerő nélküli lakáslízing, egyelőre borsos áron

Önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál elsőként az új lakások megszerzéséhez november 14-től az OTP Bank Rt. leányvállalatán, az OTP-SCD Lízing Rt.-n keresztül. A használt lakások lízingfinanszírozásához azonban már 30 százalékos önerő szükséges.

Gazdaság

Egyre olcsóbbá válhat az autólízing

Telítődött a magyar gépjárműlízing-piac, ezért tovább éleződik a verseny, és olcsóbb lehet a finanszírozás. Viszont újabb kereskedők kerülhetnek a tönk szélére.

Gazdaság

Egyre több autót vesznek vissza a lízingcégek

Év végéig több mint tízezer gépjármű-finanszírozási szerződést mondanak fel a hazai lízingtársaságok. Egy közepes lízingcég évi 1000-1500 autót kénytelen visszavenni, így a legnagyobb használtautó-kereskedőkké maguk a finanszírozók léptek elő.

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Szivárogtatott a Nobel-díjasokról, lemondott, de így is egy rakás pénzt kap az akadémiától

Szivárogtatott a Nobel-díjasokról, lemondott, de így is egy rakás pénzt kap az akadémiától

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Több mint 100 fok különbséget mértek a Föld leghidegebb és legmelegebb pontjai között

Több mint 100 fok különbséget mértek a Föld leghidegebb és legmelegebb pontjai között