szerző:
MTI

A gazdasági és közlekedési miniszter úgy nyilatkozott a müncheni Süddeutsche Zeitungnak, hogy Magyarország 2008-ig meg akarja fékezni a deficitet, 2010-ben pedig be akarja vezetni az eurót.

Kóka János a lap szerdai számában megjelent interjúban kifejtette, hogy a deficit már az idén 4,7 százalékra csökken, de Magyarország például nem tudja leállítani az autópálya-építkezéseket. "Ez számunkra nagy teher, de egész Európa számára fontos" – nyilatkozta Kóka.

A miniszter az interjúban elmondta: el tudja képzelni, hogy a jelenleg négy százalék körüli magyar gazdasági növekmény az idén egy százalékkal bővül. "Az EU-nak meg kell értenie, hogy ez nem egy magatehetetlen térség. Azt hiszem, ez a térség az Európai Unió versenyképességének legnagyobb tartaléka. Amennyiben mi fejlődünk, fejlődik az unió is, ha nem, akkor fejlődik Kína és India" – közölte a miniszter, aki adócsökkentésről is szólt, miszerint "adóversenyben állunk szomszédainkkal".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Kóka szerint Magyarország tesz a legtöbbet a zöldenergiáért

Térségünkben a megújuló energiaforrások elterjedése érdekében Magyarország teszi a legnagyobb erőfeszítéseket - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, aki szerint a megújuló energiaforrások hatékonnyá tételéhez még sok innovációra van szükség.

MTI Vállalkozás

Kóka: az MFB lesz a vállalkozók bankja

A kormány kialakítja azt az egységes intézményrendszert, amely a magyar vállalkozók számára hitel-, tőke- és garanciatermékeket biztosít. és az uniós támogatásokat is kezeli. Kóka János gazdasági miniszter rögzítette, hogy a Magyar Fejlesztési Bank válik a magyar vállalkozók bankjává.

MTI Itthon

Kóka szerint nagyban függünk az orosz gáztól

Kóka János szerint az orosz gázszállítások körül történtek rávilágítanak arra, hogy milyen mértékben függ Európa az orosz energiától. A magyar gazdasági miniszter a BBC-nek nyilatkozva közölte azt is, hogy a Gazprom keddre helyreállítja a magyar gázellátását.

MTI Itthon

Kóka gurító radarokat akar reptérre

Kóka János gazdasági miniszter pénteken elrendelte, hogy a Ferihegyi repülőtéren az év végéig helyezzenek üzembe olyan új gurító radarokat, amelyek mérni tudják a repülőgépek sebességét gurulás közben, és adott esetben figyelmeztetésül szolgálnak a legénységnek, ha túl gyorsan haladnak.

MTI Itthon

Kóka fél a visszaállamosítástól

A lehetséges visszaállamosítás veszélyeire hívta fel a figyelmet Kóka János gazdasági miniszter az osztrák APA hírügynökségnek adott interjúban.

Pénzügyek

Kóka János: "Forradalmat akarok!"

A vállalkozók támogatási rendszerének múlt héten bejelentett átalakítása során több intézmény bezárását tervezi a kormány, ami miatt már sok helyen áll a bál. Kóka János gazdasági miniszter szerint a vízfejeket meg kell szüntetni.

Mit jelent, ha az ön e-mail-címe is rajta van ezen a vészjósló listán?

Mit jelent, ha az ön e-mail-címe is rajta van ezen a vészjósló listán?

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről