szerző:
MTI

A Mol Rt. részvényeinek 1,7 százalékát szánja belföldi nyilvános forgalomba hozatalra Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV). Ha a Mol nem él a 10 százalékra szóló vételi opciójával, akkor arról a részvénycsomagról később döntenek.

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója azt a tévesen közölt szerdai hírt korrigálta, miszerint ha a Mol nem él az opciós jogával, akkor a teljes állami csomagot nyilvános belföldi kibocsátásban adják el. A 109 milliárd forint jegyzett tőkéjű Mol összes részvényének 11,7 százaléka van állami tulajdonban.
   
A kormány tavaly novemberben döntött arról, hogy a Mol-nak lehetőséget ad az állami tulajdonban lévő, legfeljebb 10 százalékot kitevő  Mol-részvény megvásárlására. A Mol két részletben kapott vételi opciót a részvénycsomag lehívására. Három százalékot kitevő Mol részvényt december 30-ig hívhatott volna le az olajtársaság, a többit az idén május 1. és október 27. között.
   
Az olajcég tavaly nem élt opciós jogával, így a teljes mennyiségre az idén gyakorolhatja a vételi jogot.  Az ár a vételi opció lehívását megelőző 90 tőzsdei kereskedési nap forgalommal súlyozott átlagára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a