szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 217,99 pontos emelkedéssel, 20 343,12 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,08 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma 20,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a hétfői záráshoz viszonyítva. Sőre Balázs, a BudaCash Brókerház üzletkötője rámutatott: hosszú idő után először jelent meg konkrét vevő az OTP kereskedésében. A befektető egész nap, a külföldi piacok hangulatától függetlenül, folyamatosan vásárolta a pénzpiaci részvényt.
 
Úgy tűnik, hogy a 6 ezer forintos, 6 ezer forint alatti szintek felkeltették a befektetők érdeklődését - tette hozzá. Sőre Balázs úgy látja, hogy ez az egész piacra is jellemző. A Richter jelentős gyengüléssel kezdett, ám ezt a nap folyamán le tudta dolgozni - mondta az üzletkötő, hozzátéve: úgy tűnik, ezen az árfolyamszinten "mintha már be lenne árazva minden rossz hír".
 
A Richter hétfőn jelentette be a lengyel Polpharma megszerzésére irányuló tranzakció esetleges meghiúsulását. A gyógyszerrészvényben a tőzsde pénteken felfüggesztette a kereskedést, a papírt kedden engedik vissza a parkettre. A Richter utolsó ára a pénteki felfüggesztés előtt 31 960 forint volt, ami az előző napi záróárhoz képest 240 forintos, 0,75 százalékos csökkenés.
 
A nyugat-európai piacokon ezzel szemben nem volt túl pozitív hangulat, míg az Egyesült Államokban inkább hezitáló volt a kereskedés. Az üzletkötő szerint ha ezek a konkrét vételi megbízások szerdán is jelentkeznek, további emelkedés várható.
 
A Mol árfolyama 260 forinttal, 1,34 százalékkal 19 610 forintra nőtt, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 170 forinttal, 2,81 százalékkal 6 220 forintra emelkedett, forgalmuk 12,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,14 százalékkal 735 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el. A Richter 435 forinttal, 1,36 százalékkal 31 525 forintra gyengült, forgalma 1,97 milliárd forint volt. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 52,2 millió forintos forgalomban 140 forinttal, 0,90 százalékkal 15 350 forintra gyengült. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 29,55 ponttal, 1,35 százalékkal 2221,76 pontra nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: pesszimista hangulatban esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,11 pontos, 1,35 százalékos csökkenéssel, 20 111,41 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 26,56 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: jelentősen estek az árfolyamok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 834,33 pontos, 3,94 százalékos csökkenéssel, 20 322,77 ponton zárt pénteken, ezzel az index kétéves mélypontjára esett. A részvénypiac forgalma erősödött, 27,56 milliárd forint értékben születtek üzletek pénteken, a vezető részvények gyengültek a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

MTI Gazdaság

BÉT: tovább csökkent a részvényforgalom

Júniusban tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvénypiacon - kétszeres árfolyamértéken számolva - 563 milliárd forint értékben születtek üzletek, ami 15 százalékkal alacsonyabb a májusi forgalomnál - közölte a BÉT a brókercégek jelentései alapján készült havi statisztikájában kedden.

MTI Gazdaság

BÉT: az OTP kivételével gyengültek a vezetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,46 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 20 385,56 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban