szerző:
hvg.hu

Állítólag közel áll a lovakhoz és a marketingtapasztalataival fogja segíteni az állami céget.

Hatmilliárd forintot kapott tőkeemelésként az államtól a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, így a jegyzett tőkéje már 7,09 milliárd forint – írja a Világgazdaság. A 2004-ben privatizált agrárcéget az állam tavaly novemberben vásárolta vissza 2,1 milliárd forintért.

A lapnak Farkas Sándor kormánybiztos elmondta, a pénzt most a vetőmag- és takarmány-előállításhoz szükséges infrastruktúrára fogják költeni, a korábbi vetőmagüzemet ugyanis az előző tulajdonos eladta egy francia cégnek, így nincs meg a gabonaágazat normál működtetéséhez szükséges infrastruktúra.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben egyébként igazgatósági tag lett az MTV intendánsaként is dolgozó és a korábban a Fidesz-rendezvények műsorvezetőjeként is tevékenykedő Rákay Philip. Farkas Sándor erről azt mondta, a mintagazdaságként is működő ménesbirtok számára a turizmus fellendítése is fontos feladat, Rákay ebben fog segédkezni. a Világgazdaság szerint ugyanis közel áll hozzá a lovassport és komoly marketingtapasztalatai is vannak, ezért elvileg segítheti a ménesbirtok felfuttatását.

Farkas arról is beszélt, hogy még nem tudni, mi lesz tavasszal, ugyanis ősszel késtek a vetéssel. A gazdaság 8200 hektár szántón és 1500 hektár erdőterületen gazdálkodik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!