szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajátos módon üzengettek egymásnak az önállóságukat megtartani vágyó bankok és az egyik-másik elzavarása mellett már-már agitáló jegybank egy konferencián. Mi lesz az üzengetés vége? Erre keresi a választ az e heti HVG.

Egyetlen univerzális nagybank is elegendő lenne Magyarországon- jelentett ki Csányi Sándor, az OTP első embere a bank múlt pénteki közgyűlése után. Túl nagy fantázia nem kell ahhoz (és Csányi nem is hagyott kétséget a felől), hogy kitalálja az ember, melyik pénzintézetre gondolt a bankvezér. Jóllehet a kijelentést s bankártársadalomban sokan poénnak tartották, a fogadtatás nem volt egyértelműen kacagós.

Az OTP-nek ugyanis tényleg létérdeke, hogy versenytársai ne nőjenek túl nagyra. Azt viszont már nehéz volna a tréfálkozás kategóriájába sorolni, hogy Nagy Márton jegybanki alelnök a Portfolio múlt heti konferenciáján a korábbinál keményebb hangnemben üzente meg az univerzális (vagyis valamennyi pénzügyi szolgáltatást nyújtó) nagybankoknak, hogy túl sokan vannak. „Öt, tényleg csak öt nagybank legyen”- idézi a HVG Nagy Márton. Viszont most az  OTP-n kívül nyolc, viszonylag nagy bank van Magyarországon. Hol tart a helyezkedés, követheti-e valódi kiszorítósdi az üzengetést? Válaszok a HVG legfrissebb számában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

„Amíg meg nem halok, nem zárhatok be” – veszélyben a legendás Calgary bár

„Amíg meg nem halok, nem zárhatok be” – veszélyben a legendás Calgary bár

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít