szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Külföldiek célkeresztben.

Nem csak a magyar sportolók számára rendkívül kedvező több jövedelemadózási forma, de a kedvezmények a jövő évtől érintik az itt dolgozó külföldi játékosokat, edzőket, sportvezetőket is – derül ki az adótörvények most benyújtott módosítócsomagjából. A kormány alapvetően két adót módosít.

Egyfelől az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás 2020-tól olyan jövedelemre is alkalmazható, amelyet más pénznemben fizettek meg. Így nemzetközi sportszövetségnél foglalkoztatott személyek is megtehetik, hogy a minimálbér összege fölött csak 15 százalék közterhet fizessenek Magyarországon. Ez persze még ennél is kedvezőbb lehet, hiszen hivatásos sportolók esetén, egy korábbi törvénymódosítás eredményeképpen a minimálbér fölött nem is kell adót fizetni az e foglalkozása ellenértékeként juttatott bevétel után, 500 milliós értékhatárig.

Nem ez az egyetlen könnyítés a külföldiek számára. Az UEFA-nak a 2020-as labdarúgó-Eb miatt itt tartózkodó munkatársai, vagy általában az itt valamilyen ellátásban, díjban, ajándékban részesülő külföldi sportolóknak, bíróknak, sportvezetőknek stb. nem kell az szja-t megfizetniük.

Az indok: a kormány vonzóbbá szeretné tenni a nemzetközi sportszövetségek számára Magyarországot, „ahová érdemes e szervezeteknek letelepedniük”.

A jövő évi költségvetési javaslatból egyébként az is kiderül, hogy 2020-ban már 130 milliárd forint körüli tao-támogatással számol a kormány, miközben a társasági adóból összesen 501 milliárdos bevétellel kalkulálnak a Pénzügyminisztériumban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke