szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meg kellett oldani a klubnak a negatív saját tőke problémáját, hát túlárazottan vásárolt a tulajdonos cég pár Ferencváros-részvényt, azaz tőkét emelt.

Tíz darab ezer forint névértékű Ferencváros-részvényt vásárolt a csapat tulajdonosa, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. 1,5 milliárd forintért, azaz megemelte a tőkét, ezzel szüntetve meg az 1,3 milliárdos veszteséget, írja a G7. A csapat bevételei 2011-től durván megtízszereződtek 2017-ig, de a kiadásai is megugrottak, és nem volt tartalék, így a csapat saját tőkéje negatívba fordult - ezt pedig nem lehetett így hagyni, mert nem indulhatott volna a nemzetközi kupákban vagy a magyar bajnokságban.

A tőkeemelés módja azt jelenti, hogy a csapat értéke 3000 milliárd forint, azaz a magyar bajnok többet ér papíron, mint a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester United együtt. A G7 megjegyzi, hogy ez a tőkemelési módszer ugyanúgy nem felel meg az UEFA előírásainak, mint a negatív saját tőke. Az UEFA ugyanis azt akarja elérni, hogy a csapatok ne költsenek többet, mint amennyi bevételük van, a Ferencváros viszont már sokadszorra kényszerül tőkeemelésre, 5 milliárd forinthoz jutott így. A pénz zöme persze közpénz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni