szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megváltoztatták az erről szóló rendeletet.

Az Index szúrta ki az Óbudai Parkolási Kft. oldalán, hogy majdnem 50-szeresére drágult a parkolás az óbudai albérleteseknek. Ez azt jelenti, hogy egy 3. díjövezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 ezer forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra emelkedett.

A lap emlékeztet, hogy az óbudai parkolási rendszer volt eddig a legmegengedőbb a fővárosban: a kerületi lakosok például 90 percig minden óbudai zónában ingyen parkolhatnak, vagy második kocsira is kaphatnak díjkedvezményt, de ilyen volt a bérlők jelentős kedvezménye is.

Az önkormányzat a módosításra úgy reagált, hogy a 2019. évre kiadott parkolási kártyák 2020. január 31-ig érvényesek, az új szabályozás tehát nem jelent karácsony előtt plusz költséget az érintetteknek. A rendeletet pedig a magyarázatuk szerint azért kellett módosítani, mert a városrész útjai és parkolói olyan terhelés alá kerültek az elmúlt években, ami ellehetetlenítette a lakosok közlekedését és parkolását. Ráadásul a bérlői kedvezményes parkolási engedélyekkel tömegesen éltek vissza: munkavállalók kizárólag a kártya megszerzéséért jelentkeztek be kerületi tartózkodási helyre.

Az önkormányzat azt ajánlja az albérlőknek, hogy jelentkezzenek be az általuk bérelt ingatlanba, így kevesebbet kell fizetniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Győrfi Pál üzent Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Győrfi Pál üzent Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt!